joi, 18 martie 2010
LEADER M 431.1
Obiectivul specific al proiectului este: pregătirea şi strategiei de dezvoltare locale al localităţilor din C\mpia Transilvaniei cu participarea activă a membrilor comunităţilor rurale din mediul public şi privat.
Proiectul propus vine în întâmpinarea obiectivelor specifice aferente Axei Leader contribuind la operaţionalizarea acestora într-un teritoriu unde nu au fost încă constituite parteneriate public - private funcţionale axate pe o viziune comună de dezvoltare asupra zonei.
Comunele din Câmpia Transilvaniei au înţeles importanţa valorificării resurselor naturale, materiale, umane, tradiţiilor împreună respectând principiile dezvoltării durabile în scopul unei dezvoltări susţinute, constante care să facă din comune şi microregiune una dintre cele mai dinamice.
Durata proiectului este de 4 luni si cuprinde activitati legate de informare, culegere de date, intalniri, discutii, grupuri de lucru si vizite de studiu.
Echipa
Fustos Alexandru - coordonator local
Steiu Florica - coorodnator local
Incze Zsuzsanna - expert dezvoltare rurala
Sonberger Krisztian - expert management de proiecte
Istoric
La initiativa unor primari din zona Campia Transilvaniei si cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj prin dl. Vicepresedinte Kerekes Sandor, se infiinteaza o asociatie formata din noua comune: Caianu, Camarasu, Catina, Cojocna, Geaca, Mociu, Palatca, Suatu si Taga, cu denumirea „Asociatia Microregionala Campia Transilvaniei judetul Cluj, mentionata in continuare prin initialele ACT.
Acesta asociatie s-a infiintat legal in februarie 2007 si functioneaza in conformitate cu Ordonanta nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, modificata si completata de O.G. nr. 37/2003; are un Consiliu Director care se compune din: un presedinte, doi vicepresedinti si sase membri, reprezentanti ai consililor locale; comisia de cenzori formata din trei persoane si un director executiv.
Scopul asociatiei este sprijinirea dezvoltarii localitatilor din zona Campia Transilvaniei si reprezentarea intereselor acestora la nivel judetean, regional si international, de a pregati, promova si implementa la toate nivelurile proiecte pentru crearea, modernizarea si extinderea infrastructurii locale, si de a obtine finantari interne si externe derularii acestora, precum si alte masuri in zona Campia Transilvaniei.
Obiectivele asociatiei:
- elaborarea si implementarea unei strategii de dezvoltare economico-sociala durabila a Asociatiei Microregionale Campia Transilvaniei Judetul Cluj, cu luarea in considerare a intereselor comunitatilor locale;
- elaborarea de proiecte si programe pentru dezvoltarea integrata a regiunii si sprijinirea proiectelor de dezvoltare locala;
- sustinerea initiativelor locale si zonale din domeniul social, economic, cultural, turistic si al protectiei mediului;
- reprezentarea intereselor regiunii Campia Transilvaniei Judetul Cluj in raport cu alte organizatii si institutii;
- asigurarea accesului populatiei din regiune la informatii si surse de finantare pentru cresterea nivelului de cultura si civilizatie a locuitorilor regiunii;
- protejarea si valorificarea in interesul populatiei locale a patrimoniului natural si cultural al regiunii;
- infiintarea si sprijinirea asociatiilor de dezvoltare comunitara la nivelul localitatilor din regiune;
- sprijinirea administratiilor publice locale din regiune in exercitarea atributiilor ce le revin;
- facilitarea cooperarii regionale si inter-regionale, stimularea initiativelor de colaborare intre membrii asociatiei si intre acestia si alti parteneri.
ACT are, cu regularitate, intalniri lunare la care participa membrii fondatori si invitati din diferite domenii, carora le multumim pentru sfaturile si indrumarile date.
Bun venit!
Aici gasitii informatii legate de procesul de planificare locala LEADER.
Lectura placuta!
Echipa de animatori locali